Persoanele fizice sunt inca obligate sa depuna declaratiile pe iulie si august
Persoanele fizice sunt inca obligate sa depuna declaratiile pe iulie si august

Potrivit publicatiei Money, persoanele fizice care inregistreaza venituri din drepturi de autor sau alte activitati liberale sunt inca obligate sa depuna declaratiile pe iulie si august.

Platitorul de venit este obligat abia din septembrie sa depuna declaratiile si sa plateasca contributiile, in urma modificarii ordonantei 58/2010.

Carmen Olescher, consilier juridic la AMOFM a declarat: "Acest ordin a fost publicat in Monitorul Oficial in data de 13. Se refera la veniturile realizate dupa intrarea in vigoare a ordonantei 82/2010, deci dupa data de 10 septembrie si va fi depusa de catre angajator pana pe data 25 octombrie, pentru veniturile realizate pe luna septembrie. Programul a fost dat spre testare si in momentul in care-l vom primi si noi, va fi dat angajatorilor"

Se pare ca declaratiile se pot trimite pe email sau direct la agentiile locale.

Consilierul juridic a mai adaugat: "Persoanele fizice vor depune in continuare declaratiile pentru veniturile realizate pe lunile iulie şi august. Ordonanta 82 spune ca de la data intrarii in vigoare a acesteia, si eu v-am spus data de 10 septembrie pentru ca atunci a fost publicata in Monitor si atunci a intrat in vigoare, si nu vor mai trebui sa depuna persoanele fizice, ci platitorii de venit"