Tipuri de locuinte. Care este cea mai potrivita pentru tine?
Tipuri de locuinte. Care este cea mai potrivita pentru tine?

1. Locuinta la bloc in oras. Fie ca vorbim de garsoniera, sau de apartamente cu doua sau mai multe camere, o locuinta la bloc presupune un confort mai mare sau mai mic, la un pret ridicat, vecini, pereti comuni, spatii verzi reduse, locuri de parcare limitate. Pe de alta parte, accesul la facilitatile zonei este la indemana. Scoala, locas de cult, teatru, cinema, teren de sport, magazine, restaurante, mijloace de transport, etc, totate sunt la doar cateva minute.

2. Locuinta la bloc in zonele periferice sau in localitati vecine. Cuprindem aici locuintele dezvoltate recent, care presupun suprafete utile mai generoase la preturi mult mai mici decat locuintele din oras. Pe moment, dezavantajele sunt legate de infrastructura, de constructiile din zona si de spatiile verzi neamenajate. Insa in timp, se spera ca aceste neajunsuri vor fi rezolvate.

3. Locuinta independenta. In acest caz, este vorba de case pe pamant, individuale, care-ti ofera conditii superioare de trai, intimitate, confort, liniste, la un pret ridicat, in functie de pozitie, de suprafata utila, de suprafata terenului, de materialele folosite pentru constructie si finisare.

4. Duplexurile. De asemenea, prezinta avantajul confortului, al pretului mai scazut decat in cazul locuintelor independente, insa intimitate se imparte la doi: aveti un vecin, care, in cel mai fericit caz poate fi o ruda sau un prieten, sau poate fi o persoana necunoscuta cu care sa va salutati doar dimineata cand mergeti la serviciu.

5. Casele insiruite. Este vorba de acele blocuri pe orizontala, care pot cuprinde mai multe unitati. Daca alegi extremitatile, ai "avantajul" unui singur vecin si a terenului, de regula mai mare. Oricum, vei locui in cadrul unei comunitati restranse, ceea ce, raportandu-ne la un bloc de locuinte, suna mult mai bine.

Succes! Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: apartamente de vanzare si inchirieri (www.clujapartamente.ro), case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.