Dictionar de termeni imobiliari(I)
Dictionar de termeni imobiliari(I)

Probabil fiecare dintre voi, nu o data, ati fost pusi in fata unui anunt imobiliar si nu ati reusit sa descifrati tainele ascunse sub prescurtarile obsedante. Dorim sa venim in sprijinul vostru cu o serie cuprinzand cele mai utilizate expresii, cuvinte si prescurtari din argoul imobiliar.

apartament cu o camera - garsoniera situata intr-un bloc de apartamente, avand incaperile decomandate, respectiv, accesul la bucatarie, baie si camera de zi este separat.

CT - centrala termica de apartament

confort 2 - locuinta cu o suprafata mai mica decat confortul 1, de regula intre 30 si 40 de metri patrati si care nu are balcon.

confort unic- locuinta cu o suprafata intre confort 1 si confort 2(intre 40 si 50 de metri patrati), care are balcon si are camerele decomandate.

D, dec, decomandat - o locuinta care are camere individuale; astfel accesul catre oricare dintre camere nu se face traversand una dintre camere.

demisol, demisol inalt - locuinta aflata sub parter, avand camerele partial situate sub nivelul strazii, in proportie de 50%; atunci cand proportia scade la aproximativ 25% avem un demisol inalt.

etaj 2/4 - locuinta este situata la etajul 2 intr-un imobil cu 4 etaje.

mansarda - locuinta situata la ultimul nivel, sub acoperis, avand tavanul camerelor inclinat.

P+1 - imobil dispus pe doua niveluri, respectiv parter si un etaj.

p, f, g - locuinta dispune de finisaje interioare, parchet, gresie, faianta.

SD, semidec, semidecomandat - o locuinta care are atat camere individuale cat si camere prin care se trece pentru a ajunge la celelalte camere.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.