Cum sa-ti alegi cartierul?
Cum sa-ti alegi cartierul?

Cand parcurgi aceasta etapa, trebuie sa iti pui intrebarea: ce cartier se potriveste mai bine stilului meu si al familiei mele, de viata? Si aici sunt cateva directii pe care n-ar trebui sa le ocolesti, atunci cand cauti raspunsul la intrebarea de mai sus:

- pretul proprietatilor si tendintele;
- dezvoltarea cartierului; se construiesc blocuri? Apar hipermarketuri noi? Se lucreaza la reteaua de canalizare sau se modernizeaza strazile?
- calitatea scolilor;
- traficul;
- rata criminalitatii;
- accesul la facilitati, scoli, spitale, transport in comun, magazine, parcuri, stadioane, teatre, muzee, etc.

Strategiile, atunci cand esti pe cale sa achizitionezi o proprietate intr-un cartier bun, dupa ce ai depasit faza de informare descrisa anterior, ar trebui sa convearga spre un scop unic: o locuinta potrivita pentru familie si pentru tine, la cel mai bun pret, intr-o zona care sa va asigure bunastare. Evident, preferintele difera de la un individ la altul, insa fiecare dintre noi, atunci cand face acest pas- achizitionarea unei locuinte, isi doreste o scoala buna pentru copii, apropiere fata de serviciu sau macar posibilitate de acces rapid, trafic redus, aer curat, etc. Si pentru ca la inceputul articolului am fixat 3 elemente ale locuintei ideale: mare, ieftina si in cel mai bun cartier, strategia unei achizitii bune este sa grupam aceste elemente doua cate doua. Stim! Nu vei cumpara locuinta perfecta, dar vei cumpara o locuinta buna, in care, garantat, vei avea o viata placuta alaturi de cei dragi.

Fie ca vei renunta la confortul oferit de o casa mai spatioasa, dar in schimb te vei incadra in buget, iar casa va fi intr-unul din cele mai bune cartiere ale orasului, fie ca vei alege un cartier mai de la marginea orasului, dar vei avea o locuinta spatioasa si la bani putini, fie vei imprumuta de la prieteni pentru ca locuinta visurilor costa mai mult decat iti permiti, in toate aceste trei cazuri vei face o afacere buna. Nu te grabi, nu actiona instinctiv, cantareste bine toate aspectele! Pentru ca o locuinta o cumperi pe viata!

Succes! Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare Cluj este o agentie imobiliara ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.