Ce zona sa alegi atunci cand investesti intr-o proprietate? O zona noua, in crestere, sau una veche?
Ce zona sa alegi atunci cand investesti intr-o proprietate? O zona noua, in crestere, sau una veche?

Atunci cand trebuie sa faci o alegere intre o locuinta situata intr-un bloc vechi, intr-unul din cartierele "clasice" ale orasului, si o locuinta mai la periferie, dar intr-o zona in plina expansiune, se iveste firesc intrebarea: oare fac o alegere buna?

Noi iti raspundem: "depindece-ti doresti"! Sunt mai multi factori care te pot indemna sa alegi o varianta in defavoarea celeilalte iar pentru a-ti usura sarcina, cel mai simplu este sa ai o comunicare buna cu consilierul tau imobiliar. Pe baza profilului tau, el iti va recomanda intotdeauna o lista de oferte bune si probabilitatea de a face o alegere proasta va scadea direct proportional cu capacitatea ta de deschidere fata de consilierul tau.

Daca de exemplu, urmaresti sa cumperi o locuinta pentru a o inchiria, trebuie sa-ti stabilesti foarte bine target-ul. Ce chiriasi vrei sa ai? Vrei studenti? Atunci cumpara o locuinta in zona campusurilor universitare. De asemenea, locuinta este obligatoriu sa aiba mobila si camere decomandate! Vrei oameni de afaceri? Locuinta ta trebuie sa fie situata central si sa arate impecabil: finisaje facute cu stil, mobilier de lox, etc.

Daca achizitionarea locuintei se face cu scopul de a o revinde trebuie sa tii cont de mai multe aspecte. In primul rand cel legat de taxele catre stat, impozitul locuintelor cumparate si revandute intr-un interval mai mic de 3 ani, fiind sensibil mai mare decat in cazul investitiilor cu o durata mai lunga(este vorba de impozitul pe venitul obtinut in urma tranzactiilor imobiliare). Apoi, ne este greu sa credem ca o zona veche, cu aceleasi apartamente cunoscute, va creste mai mult decat o zona noua, aflata in plina expansiune. Tendinta in marile orase ale Europei este de "parasire" a oraselor pentru zonele limitrofe, in general pentru preturi mai mici, pentru conditii de viata mai bune si mai sanatoase. Va trebui sa fii atent la calitatea constructiilor, in schimb. Unii constructori sunt tentati sa foloseasca materiale mai slabe calitativ pentru a-si maximiza profiturile. Pune intrebari, fii activ, este in interesul tau ca afacerea pe care o demarezi sa se finalizeze cu un castig. De asemenea, un consilier imobiliar bun iti poate oferi toate informatiile despre o anumita constructie, inca de la proiect si pana la montarea acoperisului.

Daca iti doresti o locuinta pentru tine si familia ta, atunci alegerea este si mai greu de facut. Trebuie sa iei in calcul planurile voastre de viitor. La ce scoala vor invata copiii tai? In cat timp ajungi la job folosind mijloacele de transport? Cartierul in care ai gasit o locuinta pe placul tau este linistit, familia ta ar fi in siguranta? Presiunea la care esti supus, este normala, nu te impacienta! Urmeaza sa faci o achizitie pe viata!


Va dorim succes! Echipa Blitz Imobiliare

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente (www.clujapartamente.ro), case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.